Sabies per què les taronges són taronges? Són riques en Zeazantina, una substància que ajuda a protegir-nos dels raigs solars.

Aquest estiu cuida els teus ulls consumint fruites i verdures com taronges, pebrots, carabassa i pèsols verds.

El suc de taronja ajuda a millorar el nostre rendiment, alhora que és font d’hidratació

Un bon esmorzar amb suc té efectes cognitius positius, augmentant la nostra energia diària, alhora que és font d’hidratació saludable. La dosi recomanada és entre un i dos gots de suc 100% natural que es pot acompanyar amb menjar, tant a l’esmorzar com al berenar.

Tania Callewaert, experta en nutrició i membre del comitè científic internacional de Fruit Juice Matters, sosté que “Està demostrat que les persones que esmorzen bé i beuen un got de suc de taronja natural tenen menor risc de patir sobrepès”.

L’especialista belga destaca la importància de realitzar un esmorzar saludable que inclou una ració de fruita. És important mantenir hàbits saludables: l’alimentació ha d’anar acompanyada d’exercici diari. Al nostre país ens situem entorn el 58,3% en relació a les recomanacions d’alimentació de la OMS, per sobre de la mitjana europea, que es troba en el 55%.

“Així i tot no és suficient per a ningú” apunta l’experta i afegeix que “no existeixen aliments que engreixen, sinó dietes desequilibrades que engreixen. Es pot menjar de forma no saludable i no guanyar pes perquè es compensa amb el consum de calories. La clau és portar una alimentació sana i cremar les mateixes calories que ingerim”.

Quant de vitamina C s’ha de consumir al dia?

La ingesta diària recomanada de vitamina C és de 75 mg per a la dona i 90 mg per a l’home.

El suc de taronja està ple de nutrients i millora l’assimilació d’altres

A banda de la vitamina C, el suc de taronja conté 20 grams de micronutrients. Un d’ells és el folat. Aquest nutrient contribueix al creixement del teixit matern durant l’embaràs i ajuda a la funció normal del sistema immunològic. A més, el folat també ajuda a reduir el cansament i la fatiga. D’altra banda, el potassi que conté el suc de taronja contribueix al funcionament normal dels músculs i a mantenir una pressió arterial normal.